Monday, November 20, 2017

cari durian perak dan gerik

dengaq dah start musim durian... tapi durian nya macam tak berapa banyak lagi... jenuh jugak memusing mencari.. last last lelaki ku kata... pi shoot terus ke perak lah... carik durian perak yang sebenar... lagi puas hati kan..dah alang alang dia memang ada kerja nak buat kat perak tu.. balik keja tu terus siap siap backpack jerrr... sampai area simpang pulai tu masih lengang tak nampak langsung kemeriahan orang jual jual durian macam musim buah yang sepatutnya seperti tahun tahun yang lepas... ke.... aku tidur sepanjang jalan jadi tak nampak apa apa pun ahahahha... letih kan.. tau tau bukak mata... dah terpacak dah depan gerai yang ada jual durian..


pemandangan aku bila terjaga... ehh... memula mamai jugak ingat aku mimpi ... hilang mamai.. bau durian masuk dah... huiihhh... tak sabaq nya.....


aku memang tak turun kereta dah lah... malas banyak nyamuk.. hahaha perangai diva tak sedar diri... lagi pulak takde orang perempuan pun semua lelaki.. haih.. hadap dalam kereta je lah durian tu.. sambil layan handphone.. dua orang hero aku... tu... pi lepak sana makna sambil borak borak ...








sesekali datang balik jenguk aku... huhu... aku tak tau lah depa makan berapa bijik durian malam tu.. aku makan dalam lima enam ulas je kot... jadik lah..lepas gian.. puas hati sesangat memang puas hati lah... sahih sahih durian perak.. bukan tipu tipu kata durian batu kurau padahalllll..pppffttt....


                          

lain rasa durian batu kurau ni.. nkorang dah try sendiri.. baru nkorang tau..
area simpang pulai ke gopeng ke... sedap jugak durian nye.. ntah lah... anak tekak aku je kot yang miang keladi nak durian perak jugak... heheheh..

lepas makan tu... terus pi gerik...
ada lah hal keje sikit suami ku itu.. sampai dah lewat malam... mengantuk dan letih giler giler... jadi takde dah pikir masa tu nak ambik gambar tempat kitorang tidur.. some more kat gerik tu takde hotel bintang bintang yang cantik untuk dikongsi.. eh.. ke aku yang tak tau ada hotel lawa lawa kat gerik tu.. huhu.. sampai dah lewat malam sangat weih... awal pagi dah kot... yang aku ingat tidur kat hotel bajet ke motel ntah kat tengah tengah pekan gerik jugak lah.. walaupun cuma shop lot.. tapi bilik cantik selesa bersih... tu yang penting..

bangun pagi.. siap siap.. pi breakfast.. last breakfast bertiga sebelum lelaki ku teruskan outstation tu..


makanan sedap sedap kat gerik tu... tapi tu lah.. aku datang backpack je.. memang bukan nak bercuti cuti malaysia jadi... memang tak berapa nak ada gambar makan ke.. gambar suasana ke.. huhu... pulak hati berat je nak balik berdua dengan anak aku.. tapi kena bertabah jugak sebab lelaki aku ada keje yang dia nak kena buat kat gerik tu kan..


tidak lama kemudian..

huhu.. tinggal la berdua... dah bye bye selamat jalan romeo kat suami ku..
aku drive bawak balik kereta... on the way balik tu.. mak aiiii sunyi nye rasa dalam hati.. Allah.. baru suami aku pi kerja luar.. kalau satu hari nanti Allah ambik dia semula... entah macam mana agaknya sunyi dan kosong dalam hati aku tu.. Allah , pinjamkan lah suami ku pada ku didunia dan temukan kami semula disyurgaMu Ya Allah , aaminn.. amiin..

dengan jalan sunyi...
radio pun masa tu asyik lagu cinta sesaja..
anak aku bantai tiduq baikkkkk punya..
mana lah aku tak melayan perasaan kan..
habis segala kenangan manis teringat..
kenangan pahit pun..
tapi sebab dah jauh..
tak dapat lah nak gaduh gaduh... hahah..
cuba kalau dekat... mula la jadik bahan gaduh gaduh manja..
hiks.


sampai ipoh dah tengahari jugak lah.. aku bawak slow je.. orang lain maybe dari gerik ke ipoh tu dua tiga jam.. aku jadik empat lima jam.. sampai ipoh singgah pekan ipoh.. anak bujang aku request nak makan mee kicap mat jasak... which is actually his dad favourites.


masa nak order tu.. kemain kekok rasanya... selalu ada hero kami kan... haihhh.. lepas berjaya order makanan... terus ambik seketul selfie... kenangan sangat nih.. first time datang makan sini berdua je.


seketul lagi gambaq bila makanan dah sampai.


sumpah kekok nak makan tanpa cinta hati aku sorang lagi itu. sedap macam mana pun memang rasa tak selera..haihh.. nengok anak aku makan.. memang macam tak de hal je dia nih.. ehhh tak rindu kat ayah ke hah..?

tanya kat dia... dia kata rindu lah.. sebab tu nak makan kat kedai kegemaran ayah nya, pas tu siap ajak aku pi tapau teh tarik kat kedai mamak feveret ayah.. uhuhuhu.. aku nih kalau boleh taknak la pi tempat yang buat aku lagiiiii teingat kat ayah dia... tapi dia... lagiiii nak pegi tempat macam tu..


kemain happy tapau susu lembu... huh.. walaupun aku takde selera.. terpaksa order jugak lah sebungkus.. hahah.. yelah nak datang len kali jauh... tinggal kitorang berdua je pulak tu kan.. biasa kalau lelaki ku ada nih.. teh susu lembu la.. kopi susu lembu lah.. haihh.. teringat dan rindu..! 

by the way.. nkorang pernah rasa tak kopi atau teh dengan susu lembu? kalau tak pernah.. pi try test tengok satu kali okeh!

turun ke kl tu.. area simpang pulai nampak ada banyak kedai jual durian dengan rambutan... anak aku mintak nak beli rambutan tu.. turun lah kejap beli... manis manis hoihhh rambutan kampung..! teringat ingat sampai sekarang..


yang gerai aku stop ni adalah sepasang pakcik makcik suami isteri yang dah jadik atuk dengan opah yang meniaga... buah semua dari kebun diorang.. tak terhabis makan.. diorang jual pun murah je.. siap belanja makan durian kat anak aku... naik segan aku borong la jugak durian sikit tapi siyes durian sedap lemak berkrim tak terkata..! lain sangat weihhh rasa durian kampung nih... takde chemical okeh..! semoga pakcik dan makcik dikurniakan kesihatan yang baik hingga akhir hayat pakcik makcik aamiin..


sampai rumah almost nak maghrib dah..
malam masak mihun..
termasak lebih... terlupa yang hero kami tu jauh...
huhu..

itulah dia..
satu kisah yang aku gigih jugak nak hapdet sebab kelak aku mungkin lupa kejadian kejadian ini..


okeh.
bye.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.